Gå til hovedindhold

Madordning

Vi sikrer sund og varieret kost.

Indhold

    På Sydmors Skole og Børnehus er der madordning til frokost. Der er ansat en ernæringsassistent, som har ansvaret for en sund og varieret kost. Som en sidegevinst til dette bliver sanserne stimuleret, da der dufter af lækker mad i hele huset, og maden er anrettet indbydende. I køkkenet får ernæringsassistenten hjælp af frivillige fra nærområdet, som hjælper til med de praktiske opgaver.

    Børnehuset spiser i grupperne sammen med personalet, og skoleeleverne spiser i fællesrummet på skift sammen med de tilknyttede voksne. I Børnehuset er madordningen en del af forældrebetalingen, og i skolen er den frivillig. Hvis madordningen fravælges, spiser børnene deres madpakker sammen med klassen i fællesrummet, og madordningen er derfor med til at fremme fællesskabet blandt børnene.

    Frokostplan uge 3

    • Mandag: Scrambled eggs m. pølser, varm leverpostej m. bacon og rødbeder. Rugbrød
    • Tirsdag: Tomatsuppe m. nudler, kødboller og brød.
    • Onsdag: Grov boller m. leverpostej, spegepølse, hamburgerryg og ost. Agurk og peberfrugt.
    • Torsdag: Forloren hare m. kartofler, brun sovs og rodfrugt fritter.
    • Fredag: Rugbrød m. leverpostej, makrel, æg og røget medister.